Nieuws

ZILTE ACADEMIE ZEELAND

ZILTE ACADEMIE ZEELAND Afgelopen week heeft er een wisseling plaats gevonden bij de raad van advies van de Zilte Academie Zeeland. Er is afscheid genomen van: Alexander Rinnooy Kan, Linda Roodenburg, Luit Ezinga, Rinus Platschorre, Frits Scheurleer, Ria Geluk en Hans...

Lees meer

Expertmeeting Zilte Academie Zeeland over Oosterscheldekreeft

EXPERTMEETING ZILTE ACADEMIE ZEELAND De 3e expert meeting die de Zilte Academie Zeeland organiseert in samenwerking met Scalda en FoodLab Zeeland. Deze keer gaat het over de kreeft. Het kreeftenseizoen wordt geopend op 29 maart en vanaf 1 april staat de Zeeuwse kreeft...

Lees meer

Cool Cooking Event 2017

We kijken terug op een bijzonder geslaagd Cool (Coast) Cooking Event. Er werd ontspannen ontmoet, ontdekt en ontgonnen. We kijken ook vooruit, naar het resultaat van al die vergaarde ervaring, inspiratie en kennis. De Zilte Academie Zeeland is graag het platform! Volg...

Lees meer

Raquel Jimenez over het ‘Cool Cooking Event’

Inspirerende sessie gisteren over de enorme kansen voor Zeeland als culinaire bestemming, dat door de ligging IN zee de natuurlijke luxe heeft een voorraadkast vol verse, gezonde en bijzondere producten van het land en uit de zee voor de deur te hebben liggen. De...

Lees meer

Dat wordt handtekeningen jagen voor aanstormende chefs

Dat wordt handtekeningen jagen voor aanstormende chefs. Want ook Thomas d'Hooghe van 't Hemelrijk ( Hemelrijk Restaurant ) kookt mee van twaalf-tot-twee! En hij is te spreken (en te proeven) vanaf 14.00 uur. Klassiek opgevoed, modern ontwikkeld, dus zeer inspirerend...

Lees meer

Henk Oosterling doet culinair zendingswerk

Henk Oosterling doet culinair zendingswerk. En dat is nodig helaas. Hij levert je zeer bruikbare en toepasbare inspiratie tijdens het CoolCookingEvent op maandagmiddag 29 mei. Bestier je een witte of zwarte brigade? Meld je dan gratis aan op...

Lees meer

Niet alleen proeven, maar ook praten

Niet alleen proeven, maar ook praten. Alexander Rinnooij Kan doordringt ons van de geweldige potentie die Zeeland heeft, op 29 mei in Hof Welgelegen. Zéér inspirerend. Zeeuwse chefs en foodies melden zich gratis aan op...

Lees meer

Juan-Danilo Althaus-Zegarra Presser (Peru)

Inspireert ons met zijn culinaire creativiteit, gebaseerd op zijn roots in Peru. Graag geziene chef op de Duitse televisie en dus ook tijdens het Cool Cooking Event. Aanmelden voor food-pro's:...

Lees meer

Programma Cool Cooking Event

Het programma van het Cool Cooking Event... so far. Een middag vol smaak en inspiratie. Zeeuwse food-pro's en echte foodies melden zich gratis aan, via...

Lees meer

Cool Cooking Event 29 mei

Nationale- en internationale food-helden spreken. Food pro’s uit de Zeeuwse keuken en innovatieve producenten ontmoeten elkaar en koken samen, delen kennis en inspiratie. In ‘t Hof Welgelegen in Middelburg. Zet Zeeland op de de kaart met Cool Cooking! Ben je...

Lees meer

Winnaar Junior kampioenschap oestersteken Dylan Snijder

Voorzitter Zilte Academie Zeeland, Marianne Ketting feliciteert Dylan Snijder (4e klas VMBO Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee) met het behalen van de eerste prijs op de junior kampioenschappen oestersteken tijdens de food expo zeeland. De kampioenschappen zijn een...

Lees meer

Junior kampioenschap oestersteken 2017

Het Zeeuwse junior kampioenschap oestersteken vindt op maandag 13 maart 2017 voor de tweede keer plaats tijdens Foodexpo Zeeland in Goes. 100 Leerlingen van vier Zeeuwse vmbo scholen volgden de afgelopen...

Lees meer

Zeeuwse Zilte Zaligheden

Zeeuwse Zilte Zaligheden! Mosselen en oesters behoren tot de Zilte Zaligheden van Zeeland Vorig jaar bracht Hare Majesteit Koningin Maxima een bezoek aan Zeeland o.a bij De Zilte Academie Zeeland op het Pontes Pieter Zeeman. In het jaaroverzicht 2016 van het...

Lees meer

Junior Oestersteek kampioenschap 2017

De Zilte Academie Zeeland en Premier by Krijn Verwijs BV organiseren het junior oestersteekkampioenschap voor VMBO leerlingen van FoodLab Zeeland tijdens FoodExpo Zeeland 2017 op maandag 13 maart om 16.00uur bij het Wijntheater. Door diverse vakjuryleden wordt bepaald...

Lees meer

Gastlessen op Pontes Pieter Zeeman!

Op 14 november is de start van de gastlessen bij Pontes Pieter Zeeman. Jimmy Verboom van restaurant de Wig gaat de vierdeklassers de geheimen van verschillende garingsmethoden bijbrengen. Zowel theorie als praktijk. De Zilte Academie Zeeland zal later in het jaar en...

Lees meer

Van Zeeuwse Street food tot vissoep.

Van Zeeuwse Street food tot vissoep. Zeeland heeft een eigen Zilte Academie Zeeland (ZAZ). Deze Academie zet zich ondermeer in om het onderwijs te ondersteunen op het gebied van koken met Zeeuwse producten. Bij het geven van gastlessen door de ZAZ op VMBO eb MBO...

Lees meer

Zeeuwse junior kampioenschappen oestersteken!

Manuela komt voor de ZAZ lesgeven ter voorbereiding op de Zeeuwse juniorkampioenschappen oestersteken! Samen met Joost Deurloo, Nederlands Kampioen oestersteken en 11e op de wereldkampioenschappen, gaat zij leerlingen van de Zeeuwse VMBO's ondersteunen en...

Lees meer

De keuken van Nehalennia.

De secretaris Elly Hilgers en voorzitter Marianne Ketting kennis gemaakt met de mensen en de keuken van Nehalennia. Zeer inspirerend, hoge kwaliteit en betrokkenheid bij de leerlingen. Feest om even langs te lopen

Lees meer

De Zeeuwse Pioniersprijs

De Zilte Academie​ Zeeland ​heeft de Zeeuwse Pioniersprijs gewonnen De publieksprijs ging naar de organisatie van de Kustmarathon. De Pioniersprijs is een initiatief van de Zeeuwse Connectie. De prijs is bestemd voor de persoon, onderneming of organisatie die zich de...

Lees meer

Upgrade leslokaal

Upgrade leslokaal koks Pontes Pieter Zeeman In de maand augustus hebben Eelke Ennik van Ennik interieur enJan Kooren concepts gewerkt aan de upgrade van het leslokaal voor de aanstaande koks op Pontes Pieter Zeeman. Er is gewerkt met natuurlijke materialen en zoveel...

Lees meer

Facebook

Facebook By Weblizar Powered By Weblizar

Agenda

augustus 2018
M D W D V Z Z
« mei    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031