Kenniscentrum

Wat zit er nog meer in het vat?

De Zilte Academie Zeeland organiseert samen met Scalda en FoodLab Zeeland met regelmaat expert meetings. Meestal staat er een bepaalde soort centraal zoals de Kreeft of de Mossel. Deze wordt van alle kanten belicht, onder meer door een wetenschapper, een journalist en een visser. En er wordt geproefd onder leiding van een chefkok!

Uut de bron

“Uut de bron”.

De ZAZ is partner van Food Lab Zeeland. In samenwerking met hen organiseren wij gastlessen. Uut de bron wordt gratis aangeboden aan derde- en vierdeklassers VMBO in Zeeland. Het is een boek vol inspiratie voor de leerlingen, hun ouders, docenten en anderen die van koken en lekker eten houden. De ZAZ laat hiermee zien dat iedereen kan koken met de mooie zilte Zeeuwse producten Uut de bron!

Stichting Zilte Academie Zeeland
Marianne Ketting, Voorzitter

Bekijk “Uut de bron”.