Kenniscentrum
Wat zit er nog meer in het vat?

Cooking@sea wordt een internationaal uitwisselingsprogramma i.s.m. Food Lab Zeeland. Scholen en chefs in verschillende landen gaan uitwisselingsprogramma’s aan met Zeeuwse chefs. De Internationale Keuken van Zeeland. Internationale receptuur en producten van de Zee en de Zeeuwse aarde.

Een paar keer per jaar zal er een bijeenkomst plaatsvinden met een actueel thema.

28 november ZAZ-expertmeeting met FOODLAB ZEELAND: De geheimen van de mossel.
Over de onbelichte aspecten van de mossel. Wat bepaalt de smaak, is er verschil tussen mosselen van de bodem of van een touwtje, van de Waddenzee of de Oosterschelde, en wat proeven we eigenlijk. Kan de mossel stress ervaren tijdens de kweek en de verwerking, hoe lang blijven ze goed en kan je daar iets aan doen? Waar worden mosselen nog meer voor gebruikt: waterzuivering, recycling van stikstof en fosfaat, natuurbouw. En, waar komt de beleving van de fijnproever vandaan?

Kijk voor het programma en aanmelden op Het Zilte Weten

Uut de bron

“Uut de bron”.

De ZAZ is partner van Food Lab Zeeland. In samenwerking met hen organiseren wij gastlessen. Uut de bron wordt gratis aangeboden aan derde- en vierdeklassers VMBO in Zeeland. Het is een boek vol inspiratie voor de leerlingen, hun ouders, docenten en anderen die van koken en lekker eten houden. De ZAZ laat hiermee zien dat iedereen kan koken met de mooie zilte Zeeuwse producten Uut de bron!

Stichting Zilte Academie Zeeland
Marianne Ketting, Voorzitter

Bekijk “Uut de bron”.