Van Zeeuwse Street food tot vissoep.

Nieuws 652

[et_pb_section admin_label=”Sectie” fullwidth=”off” specialty=”on”][et_pb_column type=”1_2″][et_pb_image admin_label=”Afbeelding” src=”https://zaz.webchimp.nl/wp-content/uploads/sites/28/2016/01/Attachment-1-1.jpeg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” animation=”left” sticky=”off” align=”left” force_fullwidth=”off” always_center_on_mobile=”on” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”] [/et_pb_image][/et_pb_column][et_pb_column type=”1_2″ specialty_columns=”2″][et_pb_row_inner admin_label=”Rij”][et_pb_column_inner type=”4_4″ saved_specialty_column_type=”1_2″][et_pb_text admin_label=”Tekst” background_layout=”light” text_orientation=”left” text_font_size=”14″ use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid”]

Van Zeeuwse Street food tot vissoep.
Zeeland heeft een eigen Zilte Academie Zeeland (ZAZ). Deze Academie zet zich ondermeer in om het onderwijs te ondersteunen op het gebied van koken met Zeeuwse producten. Bij het geven van gastlessen door de ZAZ op VMBO eb MBO scholen, bleek dat veel Zeeuwse kinderen nooit in aanraking komen met de prachtige producten die Zeeland heeft. Zo leren ze deze ook niet te waarderen, laat staan om er mee te werken. De leerlingen krijgen nu van verschillende chef koks les in het ontwikkelen van Zeeuwse ‘street- en finger food’, onder noemer ‘Uut t Vuustje’. De chefs stellen de receptuur samen, bepalen gezamenlijk welke producten de leerlingen gebruiken. Maar ook welke ze moeten herkennen en uiteindelijk welke ze moeten proeven. Spelenderwijs leren zij zo koken. Onder de noemer Zeeuwse Street Food ‘Uut t Vuustje,’ worden deze producten op de markt gebracht. Om je vingers bij af te likken.

[/et_pb_text][/et_pb_column_inner][/et_pb_row_inner][/et_pb_column][/et_pb_section]


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.