EXPERTMEETING ZILTE ACADEMIE ZEELAND

De 3e expert meeting die de Zilte Academie Zeeland organiseert in samenwerking met Scalda en FoodLab Zeeland. Deze keer gaat het over de kreeft. Het kreeftenseizoen wordt geopend op 29 maart en vanaf 1 april staat de Zeeuwse kreeft op het menu bij de vele Zeeuwse restaurants. De kreeft is een geliefd product met vele unieke eigenschappen. Toch is er nog veel onbekend van dit charismatische dier. De expert meeting zet de spotlight op de (Zeeuwse) kreeft. Wat weten we ervan, hoe werkt de kreeftenvisserij, is er genoeg kreeft, wat zijn kansen en bedreigingen, en hoe zit het met het dierenwelzijn. En wat kan je ermee in de keuken. Dit komt allemaal aan bod in de expertmeeting op 3 april. Gerenommeerde sprekers met verschillende expertise gaan met u in gesprek over de kreeft en er is een proeverij verzorgde door bekende chefs.
U bent allen van harte welkom op de expert meeting bij Scalda in Middelburg vanaf 14 uur.

Zie voor impressies van de eerdere expert meetings: www.hetzilteweten.nl

U kunt u opgeven voor deelname door een mail te zenden aan: hetzilteweten@gmail.com, graag voor 31 maart. De toegang is gratis