Expert meeting mossel, november 2017

Geen categorie 1152

Zeg ken jij de Mossel ?

Ja, we kennen de mosselman en ook van de mossel zelf denken we veel te weten. Toch zijn er nog vele onbelichte aspecten van de mossel. Wat bepaalt de smaak, is er verschil tussen mosselen van de bodem of van een touwtje, van de Waddenzee of de Oosterschelde, en wat proeven we eigenlijk.

Over de sprekers:

Aad Smaal is emeritus hoogleraar schelpdiercultuur van Wageningen Universiteit en oud medewerker van Wageningen Marien Research in Yerseke. Hij doet al meer dan 30 jaar onderzoek naar schelpdieren. Hij is tevens betrokken bij de Zilte Academie Zeeland.

Wouter Klootwijk is als journalist vooral geïnteresseerd in voedsel. Hij maakte sinds 2003 het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde, waarin hij en andere journalisten op zoek gaan naar de waarheid achter de voedingsindustrie. In 2006-2008 maakte hij drie seizoenen van het televisieprogramma Klootwijk aan Zee. Vanaf 2010 maakt hij het programma De Wilde Keuken.

Cees Otte is mosselkweker uit Bruinisse en voorzitter van de vissersvereniging “Algemeen Visserbelang”. Hij legt uit hoe de mosselkwekerij in z’n werk gaat.

Syrco Bakker is chefkok van restaurant Pure C in Cadzand. Hij laat zien wat je verder allemaal met de mossel kan doen: vers a la de oester: moule parqué, mosselburger, mosselen op dennennaalden (mouclade). Tijdens de proeverij worden nieuwe smaken uitgeprobeerd.

 

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.