Raquel Jimenez over het ‘Cool Cooking Event’

Nieuws 1288

18740121_1525823590814955_2884070901044504750_n

Inspirerende sessie gisteren over de enorme kansen voor Zeeland als culinaire bestemming, dat door de ligging IN zee de natuurlijke luxe heeft een voorraadkast vol verse, gezonde en bijzondere producten van het land en uit de zee voor de deur te hebben liggen. De proeverijen voor en na van enkele top chefs uit binnen-en buitenland en Food Lab Zeeland studenten bewezen dit live.
Alexander Rinnooy Kann onderstreepte de potentie van Zeeland op gebied van food, gezondheid en het nog beter op de kaart zetten van Zeeland als culinaire bestemming. Ervaringsdeskundige collega Mads Frederiks from Denmark vertelde over de New Nordic Cuisine , dat sinds 2004 zorgde voor een culinaire revolutie in zeven Scandinavische landen. Syrco Bakker van de Sergio Herman groep en gedeputeerde Jo-Annes de Bat spraken o.m. over belang van krachtenbundeling – tussen chef koks en producenten, maar ook tussen ondernemers, onderwijs en overheden en in de gezamenlijke Promotie. Filosoof en Rotterdamse doendenker Henk Oosterling en wethouder Saskia Szarafinski van Middelburg spraken over het belang van (samen) eten zoeken, bereiden en proeven bij al jonge kinderen en in het onderwijs, innovation manager Jeroen vd Graaf van Stegeman over wereldse smaken, trends en lokale toepassingen. Op het culiplatform food4inspiration, met ruim 720.000 volgers & foodfans, nog meer indrukken voor de liefhebbers.
Veel inspiratie dus, nieuwe en oude bekenden, nieuwe verbindingen tussen allerlei mensen en dat alles op een prachtige sfeervolle locatie, vol gastvrijheid van culinair ondernemer Ard Van de Kreeke en zijn team. Marianneketting Ketting bedankt voor je bezielende inzet, samen met Alien Kok, om dit event zo te organiseren


  • asdf

    webchimp-administrator

    Reactie toevoegen

    Your comment will be revised by the site if needed.

Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.