Samenwerking tussen Premier by Krijn Verwijs BV en de Zilte Academie Zeeland

Nieuws 896

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=j-DNzBMrDOc[/embedyt]

Onderdeel van Koningin Maxima’s bezoek morgen aan Zierikzee is een kennismaking met de Zilte Academie Zeeland (ZAZ), onderwijs- en expertisecentrum voor koken met Zilte, Zeeuwse producten.
Deze kennismaking vindt plaats in Zierikzee, waar de koningin een presentatie krijgt van de lessen die de ZAZ verzorgt voor VMBO en MBO in Zeeland. Krijn Verwijs Yerseke B.V., producent op het gebied van schaal- en schelpdieren en de Zilte Academie Zeeland (ZAZ) gaan vanaf morgen een structurele samenwerking aan voor het jaarlijks organiseren van de Zeeuwse junior oestersteekkampioenschappen.
Het officiële startsein hiervoor wordt gegeven tijdens het bezoek van Koningin Máxima aan het Pontes Pieter Zeeman college in Zierikzee waar zij een demonstratie krijgt van de nummers één en twee van het Zeeuws junior oestersteekkampioenschap van 2016, Swen Brasser en Dylan Snijder.
Naast de gezamenlijke organisatie van de oestersteekkampioenschappen, gaan de ZAZ en Krijn Verwijs Yerseke B.V., lessen verzorgen op vier VMBO scholen waar de scholieren kennis en praktijkervaring op kunnen doen in koken met Zeeuwse streekproducten als oesters. Krijn Verwijs Yerseke B.V. levert een bijdrage aan de lessen door oesters te sponsoren voor de lessen en de kampioenschappen, de ZAZ zorgt voor de docenten oestersteken en gastsprekers.
Door middel van samenwerkingen tussen de ZAZ en regionale bedrijven uit Zeeland worden VMBO scholieren voorbereid op een vervolgopleiding in de horeca bij FoodLab Zeeland.

 


Reactie toevoegen

Your comment will be revised by the site if needed.